Kimyasal etiketler; kimyasalların , kimyasal haldeki sıvı ürünlerin , varillerin ve IBC tankların üzerinde kullanılan etiketlerdir. Yapıları gereği diğer etiketlere göre daha kalın, suya ve dış hava koşullarına , neme ve zorlu şartlara dayanıklı, ısıya ve ışığa direnci yüksek , esnemez ve yırtılmazlardır. Darbelere , sürtünmelere ve kimyasal etkileşimlere dayanıklıdırlar. Mat bir yüzeye sahiptirler. Yüzeylerinin mat olması ribonla baskı için tutuculuğunun yüksek olduğunu gösterir. Kullanım amaçlarına bakıldığında bu etiketler doğrudan termal baskı almak için uygun etiketler değillerdir. Yüzeyleri de buna elverişsizdir. Termal baskının kalıcılığını düşünürsek resin yada wax-resin ribonla kullanıma uygundurlar. Resin ribonlar alkole, yağlara ve kimyasallara dayanıklıdır. Doğal yollarla silinmesi neredeyse imkansızdır. Doğru ribon seçimi yapılmadığında baskı verimi almak mümkün olmamaktadır. Kullanım amacına göre ribon temin etmek, karar vermek veya numune talepleriniz için uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz.
Yapışkan özellikleri bakımından tutuculuk mukavemetleri kimyasala uyumludur. Yani yapışkanları özeldir. Bu etiketlerin yapışkan özellikleri güçlü olduğundan seçim yapılırken hassas davranılması önemlidir. Barkod cihazlarda kullanılırken yapışkan akma gibi sorunlarla karşılaşılması muhtemeldir. Yazıcı kafaların düzenli temizlenmesi ve kontrollü baskı alınması gerekmektedir. Yoksa barkod cihazlarında ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kimyasal etiketi seçerken numune talepli çalışmayı öneriyoruz. Yapıştıracağınız yüzeyden tutun, hava koşullarından etiketin saklama koşuluna kadar her şeyin düşünülmesi gerekmektedir. Bu sebeple uzman kadromuzdan da destek almanızı öneririz.
Kimyasal etiketlerin baskılı baskısız yada yarı baskı hallerini yaptırabilirsiniz. Yönetmelik gereği baskılı yada yarı baskılı etiketleri yaptıracağınızda gerekli uyarı işaretleri kullanılması zorunludur. Kendiniz baskı alsanız dahi bu içeriklere özen göstermenizi öneriyoruz. Bunları da şöyle sıralayabiliriz;
Firma ünvanınız ve firma adresiniz , kimyasalın adı ve formülü , kimyasalın kullanım amaçları, kimyasalın içeriğindeki tehlikeli maddelerin sembolleri , tehlikelere karşı yönetmelikte yer alan özel riskler ve kullanılan güvenlik önlemleri, bu güvenlik önlemleri ve riskleri simgeleyen tehlike işaretleri , kimyasalın içindeki etkenlerin yüzdeleri , katı veya sıvı olarak ayrıştırılması, bu ayrıştırmalara göre içeriklerin sınıflandırılmaları, çevre ve insan sağlığını etkileyecek durumların belirtilmesi gibi verilerin etiketinizin içeriğinde bulunması gerekmektedir. Bunun dışında dış ülkelere ürünlerinizi sevk ediyorsanız içeriklerin o ülkelerin dillerinde de açıklamaları etiketinizin üzerinde bulunması gerekmektedir yada etiketinizin bu şekilde düzenlenmesi gereklidir. Tehlike sembollerinin baskılı da alsanız baskısız da standartında kırmızı kutular içinde olmalıdır. Bu sembolleri Kimyasal Madde Uyarı İşaretleri olarak internette veya yönetmelikte bulabilirsiniz. Ayrıca dikkat edilmesi gereken temel hususlardan bir de kodlarına göre içeriğin doğru şekilde düzenlenmesidir.
Etiketiniz sizi tanıtsın… Etiketiniz sizin ve ürünlerinizin sembolüdür. Bu yüzden hem personel hem de çevre güvenliği açısında kimyasal etiketlerde bu hususlara dikkat etmenizi önemsiyoruz. Biz sizinle büyüyoruz biz sizinle gelişiyoruz.
Copyright © 2015 - 2020 | Sitede yer alan tüm içerikler ugurluetiket.com.tr'ye aittir. ugurluetiket.com.tr 'de yer alan hiçbir içerik (yazı, fotoğraf, video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka hiç bir yerde yayınlanamaz.
Designed 🐞 By Ugur